duminică, 17 aprilie 2011

O ofertă de lucru pe internet

Dacă ești mămică WAHM, petreci mult timp pe internet sau pur și simplu dorești să câștigi niște bani de la tine de acasă, oferta "câștigă bani pe internet" sună destul de atrăgător.
Ca dovadă, popularitatea expresiei pe google: "Aproximativ 10.600.000 (de) rezultate (0,14 secunde)".
Doar că afară-i vopsit gardul și înăuntru...nimic productiv.
Am tot auzit de înșelătorii care constau în pierdere de bani (sau poate doar de timp), însă doar de curând am picat și eu în capcana curiozității.
Permiteți-mi să detaliez.
Căutam anunțuri imobiliare pe site-ul unui faimos ziar local. Amuzamentul meu și una din plăcerile inutile este rubrica de Diverse. Pe acolo m-am împiedicat de un anunț cu lucru pe internet: vag, lipsit de detalii și totusi provocator pentru mine.
Am trimis un email pentru mai multe detalii. În următoarele 24 de ore am primit următorul răspuns:
"Buna ziua
Va transmit atasat detalii cu privire la oferta de lucru.
Va rog sa cititi cu atentie si rabdare instructiunile.
Poate la inceput o sa va para ceva mai putin obisnuit (mie sincer asa mi s-a parut) dar mi-am zis ca nu am nimic de pierdut oricum, dacat ceva timp. O sa vedeti ca nu se cere nici un fel de investitie preliminara sau ulterioara (asa cum se intampla in multe alte cazuri) si credeti-ma chiar functioneaza, iar "pornirea" este mult mai simpla decat pare citind instructiunile. Asa cum scria si in anuntul pe care l-am postat, in functie de cat timp si rabdare aveti sa stati la calculator, hotarand dvs. cand sa petreceti acest timp, in functie de asta deci,vor veni si castigurile. Nu va veti imbogati neaparat, dar va veti rotunji veniturile lucrand comod si sigur, atunci cand hotarati dvs., fiindu-va porpriul sef.

 Sper ca vom colabora bine, va doresc mult succes si va stau la dispozitie cu orice informatii sau lamuriri aveti nevoie.

Numai bine,
***"

Exprimare decentă, inteligibilă, cantitate infimă de greșeli... am mers mai departe.În documentul atașat, instructiunile detaliate, vreo 5 pagini de Google docs.
Pe scurt, o invitație entuziastă (pentru oricare dintre noi) de înscriere pe link-ul 
http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=claudia2011,
urmând să primim invitații la completarea de sondaje sau reviews (recenzii) plătite.
Legal? Părea că da.
Simplu? Cum să nu? Copy-Paste, repejor și ai câștigat banii fraierilor!
Numai că fraierii nu sunt întotdeauna cei care par...
Momeala: 75-100 USD/săptămână, "lucrând" doar 3-4 ore pe zi. Câștigurile par să fie nelimitate, în functie de timpul investit în această activitate. 
Conditia pentru a-ți primi banii în contul personal: să acumulezi minim 75 USD virtuali.
Am fost pe punctul de a mă înscrie. Ce aveam de pierdut? 
Doar că obișnuiesc să verific informațiile din mai multe surse și, curioasă fiind despre firma AW Surveys, am aflat dintr-o simplă căutare pe net că
da, într-adevăr, există, 
da, fac sondaje, 
da, îți oferă 4-6 USD pentru completarea lor
Nu, nu prea vezi banii de la ei.
....
Cei care au experimentat deja sistemul erau nemulțumiți, așteptând banii promiși. După primele câteva sondaje completate, nu mai primeau alte invitații de participare și nu mai ajungeau la cei 75 USD minim necesari decât INVITÂND ALTE PERSOANE SĂ SE ALATURE SISTEMULUI.  Lucru în rețea...1.25 USD pentru fiecare persoană înscrisă prin intermediul tău...
Și aici s-a dezumflat balonul și speranța mea de a câștiga venituri suplimentare, făcând practic nimic (poate 75 USD vi se par puțini, dar mi se părea ok să-i câștig mai rapid decât în cadrul unui proiect obișnuit, în care trebuie să-mi folosesc creierul personal și resursele creative scriind un material așa cum are nevoie clientul respectiv...).
Nu am fost niciodată genul potrivit pentru MLM-uri, toate îmi "miros" dubios, nu mă conving cu nimic și nici eu n-aș fi în stare să-i conving pe alții de ceva în care nu cred! Eu cred în ceea ce știu că e real: în mine și în forțele mele. Numai gândul de a spamui cu emailuri zeci de adrese, încercând să-mi creez o rețea de "colaboratori" și încasând un comision patetic de 1.25 USD pentru fiecare credul înscris mi s-a părut inacceptabil. Mai bine stau pe site-uri de handmade sau de știri mondene :)-adică o mica pauză de relaxare între două ture de lucru :).
Concluzia este că ceea ce semeni, aceea culegi. Dacă te aștepți să câștigi bani făcând nimic (sau nu prea mare lucru), exact asta te și așteaptă la final. 
Dar dacă mă înșel și știți voi o modalitate onestă și eficientă de a face bani pe internet, lucrând confortabil doar 3-4 ore pe zi pentru minim 75 USD săptămânal, sunteți invitații mei să-mi schimbați părerea!


Cu prietenie,
Raluca
Freelancer la feminin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu