joi, 24 martie 2011

Vizualizeaza-ti obiectivele

Printre lucrurile utile culese din anii de școală se numără și stabilirea unor obiective SMART, activitate care se completează de minune cu tehnica vizualizării lucrurilor dorite de tine.
Mie personal mi se potrivește: dacă pot să-mi imaginez ceva, să-l pun efectiv în imagini, atunci îl pot și face! (păcat că mă vizualizez așa de rar fiind gospodină...)
Și cum primăvara mi se pare adevăratul început al anului, nu luna ianuarie cea posomorâtă și botoasă, acum mi-am găsit momentul să-mi construiesc vision board-ul. Adică un loc/o ramă/un perete etc unde îți aduni poze/cuvinte cu lucrurile pe care dorești să le realizezi. Am unul real pe perete, e primul lucru pe care îmi cade privirea când mă trezesc. Încă unul e un folder pe care mi-l alcătuiesc pe calculator din toate imaginile frumoase pe care le întâlnesc atunci când lucrez, Deși nu îl privesc zilnic, cel virtual acumulează și el o energie specifică lucrurilor frumoase în care cred, așa că îl deschid mai ales atunci când rămân în pană de motivație.
Am făcut o scurtă sinteză în colajul de mai sus, ca să vă faceți o idee de început un vision board. Bineînțeles, obiectivele sunt profund personale și fiecare e liber să și le stabilească în propriul ritm și stil, folosind imaginile care îi sugerează cel mai bine lucrurile respective.
Mie personal îmi face plăcere să mă gândesc la:
-odihnă (asta înseamnă un bun management al timpului și respectarea programului de lucru auto-impus, 12:00-18:00 zilnic, nici mai mult, nici mai puțin)
-shopping, ce-ar fi viața fără shopping? (un lucru mai simplu și mai firesc, știu, dar să-mi explice și mie cineva cum poți să-l mai eviți în ziua de azi...). Shopping înseamnă bani, iar mie îmi plac banii care stau cuminți pe card. Și dacă ai card, e păcat să nu ai online banking și să nu fii o divă digitală, ca mine :).
-lucru. Îmi place să lucrez, pentru că lucrez ce îmi place. Fie că e vorba de articole, web content, design grafic sau vreo comandă handmade. Deci mi-am propus să lucrez în continuare, după ce îmi voi negocia orele de program și cu bb2 (acesta fiind băiețelul pe care îl așteptăm în vară).
-relaxare. Aici am mai mult de tras pentru a-mi atinge obiectivul. Pentru că am tendințe workaholice, pentru că trebuie să îmi perfecționez stilul de management al timpului, pentru că nu spun destul de des NU, pentru că sunt om și a pierde timpul este omenesc :) Din toate aceste motive și vreo trei în plus, I must relax. Nu doar fizic. De la mansardă pornește totul...:)

În speranța că v-am dat un pont bun despre vizualizarea dorințelor, vă urez obiective minunate!

Cu prietenie,
Raluca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu