joi, 17 martie 2011

Feminitatea e de actualitate


Pentru mine toată luna martie este dedicată femeilor și feminității. Așa cum mi-a confirmat-o și invitația de a susține atelierul de handmade si parenting, femeia modernă își permite să dezvăluie simultan mai multe dimensiuni (nu 90-60-90, astea-s irelevante).
Ce înseamnă să fii femeie în ziua de azi? Să fii frumoasă, îngrijită, modernă, mondenă, independentă, ambițioasă, curajoasă, cuminte, decentă, gospodină, cuceritoare sau toate la un loc? Tendința generală este să încercăm să fim cât mai mult dintr-odată, poate mai mult decât ar fi realist. 
Pentru mine feminitatea înseamnă să îmi asum diverse roluri (mamă, soție, parteneră de aventuri intelectuale etc) și ipostaze (pasionată de handmade, de comunicare, de socializare, serioasă cu lucrurile importante și în același timp suficient de interesată de haine/bârfe/seriale pentru a rămâne și puțin frivolă). Mai înseamnă posibilitatea de a fi oricine doresc să fiu, dar niciodată neîncercând să devin ceva ce ce ar fi străin naturii mele (de exemplu, femeia-bărbat :P ).
Feminitatea mi se pare o provocare în sine. Pentru că se așteaptă de la noi să facem slalom printre paradoxuri și să armonizăm atâtea contradicții. Să fim educate în universități dar și în arta gospodăritului, să facem carieră la serviciu, dar și acasă, să fim cuviincioase și fidele în timp ce aprindem pasiuni intense și tot așa…
Punând toate acestea pe un "to-do list", feminitatea pare un ideal dificil- dacă nu chiar imposibil, de atins. Dar dacă noi nu sfidăm imposibilul, atunci cine? :)

Vă invit să citiți și articolul despre mămici care lucrează de acasă (WAHM) pe Breslog, blog dedicat pasionaților de handmade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu